Lisa Helsen met een foto van zichzelf en haar kleine broer Andreas, die stierf net na de geboorte.
Volledig scherm
Lisa Helsen met een foto van zichzelf en haar kleine broer Andreas, die stierf net na de geboorte. © Vanderveken

Fotografe Lisa, die zelf haar broertje verloor, schenkt sterrenouders tastbare herinnering

Vzw Boven De Wolken geeft sterrenouders - ouders van een overleden baby -  een tastbare herinnering aan hun zoon of dochter. Daarvoor doen ze een beroep op een 120-tal vrijwillige, professionele fotografen. Lisa Helsen is één van die vrijwilligers. Zij weet ook zelf wat verdriet is.

 1. 154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechtelijke stappen
  Brasschaat

  154 Vlamingen dachten even 250.000 euro gewonnen te hebben met Keno, tot bleek dat het niet de echte trekking was: ‘gedupeerde’ overweegt gerechte­lij­ke stappen

  154 Vlamingen dachten maandag even dat ze honderdduizenden euro’s mochten bijschrijven op hun bankrekening dankzij de juiste cijfers bij de Keno-trekking. De cijfers die online verschenen, waren echter van een test en dus niet het werkelijke resultaat van de trekking. “We beseffen dat dit een zware ontgoocheling is, maar de enige correcte cijfers zijn deze die door de deurwaarder zijn vastgesteld”, reageert de Nationale Loterij.
 2. Stad motiveert negatief advies voor windmolendossiers Plassendonk en Hoevereveld: “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”
  herentals

  Stad motiveert negatief advies voor windmolen­dos­siers Plas­sendonk en Hoevere­veld: “We staan achter de honderden bezwaar­schrif­ten van onze bewoners”

  De afgelopen maand heeft het Herentalse stadsbestuur in de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie twee keer al haar argumenten op tafel gelegd waarom ze een negatief advies verleent aan de bouw van windmolens op Plassendonk en Hoevereveld. “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Van Nueten (N-VA).