Slachtoffer Eleanore De Strijcker.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Eleanore De Strijcker. © Vanderveken

Drie jaar na moord op Eleanore De Strijcker (27) start assisenproces tegen verdachte Babur Y.: “Kinderen klopten aan en vertelden dat mama onder het bloed zat”

HerentalsBijna drie jaar nadat de 27-jarige Eleanore De Strijcker op brutale wijze om het leven werd gebracht door haar vriend Babur Y. (25) in de Herentalse wijk Kleerroos, wordt dinsdag het assisenproces ingeleid. Dan wordt de jury samengesteld. De moord schokte twee jaar geleden de hele wijk omdat het de kinderen waren die de buren waarschuwden. “Mama ligt in een plas bloed.” De beklaagde herinnert zich één messsteek, maar Eleanore stierf aan liefst zeventig messteken.

  1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
    Streamz

    Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

    Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.