Directeur Michael Schouwaerts van Sportoase vreesde al dat de dieven zich als gewone zwemmers hadden vermomd.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Michael Schouwaerts van Sportoase vreesde al dat de dieven zich als gewone zwemmers hadden vermomd. © ton wiggenraad

Diefstallenplaag aan zwembaden: autodieven trekken zelf zwembroek aan om zo hun slag te kunnen slaan

Een 25-jarige Serviër uit Hulshout en een 27-jarige Antwerpenaar zijn vrijdagavond gearresteerd als verdachten van de plaag autodiefstallen aan zwembaden. De mannen deden zich voor als zwemmers en volgden hun slachtoffers tot in de kleedkamer en in het zwembad.  Bewakingsbeelden deden hen uiteindelijk de das om. 

3 reacties

 • Ludwig Van Oosterwijck

  2 jaar geleden
  Toch eenvoudig, Serviër terug ban waar hij is gekomen en de Antwerpenaar een jaar of vijf met een enkelband. Vanaf dan gaan anderen wel eens nadenken alvorens een criminele daad te ondernemen.
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Ik denk dat camara's bijdragen tot vermindering, oplossen van ongevallen, diefstallen en andere abnormale feiten.Als je zelfs niets verkeerd doet heb je voordelen met camera's voor je eigen veiligheid.
 • Rody Franks

  2 jaar geleden
  Wat een geluk dat ik niet kan zwemmen!
 1. Vier Georgiërs riskeren celstraf voor reeks winkeldiefstallen: “Gevangenis in België? Dat is vakantie met gratis eten en drinken”
  Arendonk/Herentals

  Vier Georgiërs riskeren celstraf voor reeks winkeldief­stal­len: “Gevangenis in België? Dat is vakantie met gratis eten en drinken”

  Vier mannen van Georgische afkomst, waarvan er twee in het asielcentrum in Arendonk verblijven, riskeren een gevangenisstraf tot 25 maanden voor een hele reeks winkeldiefstallen. Het zou gaan om een bende van zes personen waarvan er uiteindelijk vier geïdentificeerd werden. De bende pleegde over heel het land diefstallen in winkels van Colruyt.
 2. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.