De werken zullen de komende weken voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen zorgen.
Volledig scherm
De werken zullen de komende weken voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen zorgen. © Peter Vanderveken

Deel van bomen in bos aan Heistraat wordt gekapt

herentalsDe stad Herentals laat de komende weken een dunningskap uitvoeren in het bos aan de Heistraat. Zo krijgt de bosbodem meer licht en kan het bos natuurlijk verjongen met inheemse soorten.

 1. Iedereen in de bres voor mama Nele (38), nu er al 55.000 euro is ingezameld: “Ten volle genoten van het weekend met mijn gezinnetje en moed gekregen om alweer eerste chemo te ondergaan”
  PREMIUM
  Grobbendonk

  Iedereen in de bres voor mama Nele (38), nu er al 55.000 euro is ingezameld: “Ten volle genoten van het weekend met mijn gezinnetje en moed gekregen om alweer eerste chemo te ondergaan”

  Een fantastisch weekend was het. Zowel voor Nele, die lijdt aan terminale botkanker, als voor de opgezette crowdfunding voor haar man, wanneer Nele er niet meer zal zijn. Nele bracht nog eens een heel weekend thuis door met haar gezinnetje en de teller van de inzameling overschreed zondagavond 55.000 euro.
 2. Optreden ‘De Mens’ voor de derde keer uitgesteld: “Frank Vander Linden en de zijnen zullen in juni het beste van zichzelf geven in Zaal Lux. Duimen maar...”
  Herenthout

  Optreden ‘De Mens’ voor de derde keer uitgesteld: “Frank Vander Linden en de zijnen zullen in juni het beste van zichzelf geven in Zaal Lux. Duimen maar...”

  Het concert van De Mens in Herenthout werd alweer uitgesteld omwille van de coronacrisis. ‘Blijven geloven in betere tijden!’, onder dat motto gaan de concertorganisatoren van Minc 2021 in. Zo zal - hopelijk - een volle Zaal Lux op zaterdag 5 juni meezingen met hits als Ergens Onderweg, Irene en Jeroen Brouwers.
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Sterrenrestaurant La Belle houdt de deuren tijdens feestdagen sowieso gesloten: “We moeten nu even doorbijten om het virus geen kans op heropflakkering te geven”
  PREMIUM
  Geel

  Sterrenres­tau­rant La Belle houdt de deuren tijdens feestdagen sowieso gesloten: “We moeten nu even doorbijten om het virus geen kans op heropflak­ke­ring te geven”

  Wanneer mag de horeca weer open? Het is voer voor heel wat discussie, maar biostatisticus Niel Hens acht het alvast niet waarschijnlijk dat horecazaken dit jaar nog kunnen heropenen. Volledig terecht, vindt chef Peter Vangenechten van sterrenrestaurant La Belle in Geel-Bel. “We moeten nu even doorbijten. Als we tijdens de feestdagen open zouden mogen gaan, ben ik zelfs niet van plan om mijn restaurant te openen.”
 2. En daar gaan we weer... Opnieuw verkeersremmer uit de grond gereden in wijk De Molekens
  Herentals

  En daar gaan we weer... Opnieuw verkeers­rem­mer uit de grond gereden in wijk De Molekens

  De snelheidsremmers in de wijk Molekens zijn al een tijd het gespreksonderwerp van de buurt en zaterdag was het ondertussen al voor de zoveelste keer prijs. Een van de paaltjes werd door een voertuig volledig uit de grond gereden, maar de ‘dader’ legde het paaltje wel netjes aan de kant. De stad plaatste begin juni als proefopstelling drie snelheidsremmers in de Kastanjelaan en vijf in de aanpalende Meidoornlaan. Die maatregel kwam er omdat veel chauffeurs zich in die straten niet hielden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Recente metingen tonen aan dat de gemiddelde snelheid in de Kastanjelaan gedaald is naar 40 km/u terwijl dat in 2019 nog 52 km/u was. Bovendien respecteerde vorig jaar maar 20 procent van de gemeten voertuigen de snelheidslimiet, terwijl dat nu 74 procent was. In de Meidoornlaan daalde de gemiddelde snelheid van 53 km/u in 2019 naar 44 km/u. Qua respecteren van de snelheidslimiet was er daar een lichte stijging: van 53 naar 56 procent.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië