De overval op de Aldi in Rijkevorsel in 2001 door de ‘Aldibende' liep fout. De overvallers stonden immers voor een gesloten deur. Ze probeerden de ramen nog aan diggelen te schieten, maar dat lukte niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De overval op de Aldi in Rijkevorsel in 2001 door de ‘Aldibende' liep fout. De overvallers stonden immers voor een gesloten deur. Ze probeerden de ramen nog aan diggelen te schieten, maar dat lukte niet. © Ton Wiggenraad

De Kempen zendt zijn overvallers uit: hoe de Tecno- en Aldibende tussen 2000 en 2004 jarenlang voor een angstpsychose zorgden

Herentals/Nijlen/RijkevorselIn de jaren 2000-2004 vonder er in de Kempen, het Mechelse en bij uitbreiding ook het Antwerpse en in Limburg herhaaldelijk overvallen plaats. Geen enkele zelfstandige leek veilig te zijn. Er waren niet alleen Majid Kasmi en Ashraf Sekkaki die het gemunt hadden op bankkantoren van vooral Axa. Kempenzonen Thomas M. en Tom H. pleegden samen een kleine veertig overvallen en viseerden vooral warenhuizen van Tecno. In diezelfde periode was er ook nog het trio Clement S., Gino V.D.M. en Constant V.G. die een voorkeur hadden voor Aldi en De Post. Een verhaal van strooptochten door de Kempen, het verkleden als agent en auto’s in brand steken. Lees hier nog meer straffe misdaadverhalen.

 1. Het waanzinnige verhaal van topgangster Ashraf Sekkaki: “Als ik wil ontsnappen, dan zál ik ontsnappen”
  PREMIUM

  Het waanzinni­ge verhaal van topgang­ster Ashraf Sekkaki: “Als ik wil ontsnappen, dan zál ik ontsnappen”

  Quizvraag: wat hebben een ladder, helikopter en reiskoffer met elkaar gemeen? Antwoord: het zijn allemaal zaken waarmee Ashraf Sekkaki wist te ontsnappen, in tegenstelling tot de geflopte poging van vorige week. De topgangster, die er niet voor terugdeinsde een wapen tegen het hoofd van een vrouw te zetten met haar dochtertje van 4 erbij, ontspoorde als tiener en maakte al snel ‘faam’ als ontsnappingskoning. Zijn verhaal en dat van zijn voornaamste partner in crime Majid Kasmi leest als een Hollywoodfilm. Lees hier meer straffe misdaadverhalen.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"