De buurtbewoners halen hun neus op voor de komst van het bouwproject.
Volledig scherm
De buurtbewoners halen hun neus op voor de komst van het bouwproject. © Peter Vanderveken

Buurtbewoners De Molekens zien bouwproject met vijf appartementen niet zitten: “Meer dan tien jaar bouwoverlast voor de omwonenden”

Enkele buurtbewoners van de Herentalse wijk De Molekens zien een nieuw bouwproject - gelegen tussen de Acacialaan, Duifhuizen en het Albertkanaal - niet zitten. Het project omvat vijf appartementsgebouwen, met in totaal 218 appartementen, en dertien woningen. De omwonenden vrezen onder meer visuele hinder, mobiliteitshinder en vragen om een masterplan voor de buurt.

  1. Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”
    PREMIUM
    balen

    Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”

    Nu de horeca minstens een maand gesloten blijft, richten heel wat ondernemers hun pijlen op take-away om het hoofd boven water te houden. Karel Boënne (36) gaat nog een stapje verder en opende in zijn taverne De Waterhoek in Balen een pop-upwinkel, waar klanten niet enkel hun gerechten kunnen komen afhalen maar ook bijpassende wijnen, bloemen, geschenkartikels en nog allerlei delicatessen kunnen kopen. “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien.”