Vanaf begin 2020 zal er aan een nieuwe brug over het Albertkanaal gebouwd worden.
Volledig scherm
Vanaf begin 2020 zal er aan een nieuwe brug over het Albertkanaal gebouwd worden. © Peter Vanderveken

Burgerbeweging haalt slag thuis: nieuwe brug aan Herenthoutseweg wordt fietsvriendelijker

Een Herentalse burgerbeweging heeft zijn slag thuisgehaald: de nieuwe brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal wordt veiliger voor fietsers. De burgers bereikten daarvoor een akkoord met De Vlaamse Waterweg, nadat ook het stadsbestuur zich achter de burgers had geschaard.

  1. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
    PREMIUM
    Essen

    Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

    Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.