Een luchtbeeld van groene long 'Bruggenbeemd' aan de stadsrand van Herentals
Volledig scherm
Een luchtbeeld van groene long 'Bruggenbeemd' aan de stadsrand van Herentals © rv

‘Bruggenbeemd’ verbindt Kleine Nete met stadshart: “Blij dat historische naam in ere wordt hersteld”

Herentals‘Bruggenbeemd’ situeert zich in de zone rond de Olympiadelaan en de Kleine Nete, ten noordwesten van de stadskern van Herentals. Rudi Berré mag zich voortaan trotse doopvader van ‘zijn’ gebied noemen. Zijn voorstel kwam als winnaar uit een naamwedstrijd georganiseerd door stad Herentals en provincie Antwerpen.

 1. Pilootproject waarbij ex-verslaafden patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhuizen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”
  geel/mol/herentals/turnhout

  Pilootpro­ject waarbij ex-verslaaf­den patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhui­zen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”

  De directeurs van de vier Kempense ziekenhuizen hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking met de Verslavingskoepel Kempen rond de innovatieve aanpak van verslavingen te verlengen. Sinds enkele jaren worden verslaafden die in hun ziekenhuizen belanden bijgestaan door mensen die zelf ooit een verslaving hebben doorgemaakt. Die aanpak is een succes.
 2. Alle dorpskernen van Lille worden grotendeels zone 30
  PREMIUM
  Lille

  Alle dorpsker­nen van Lille worden groten­deels zone 30

  Wie vanaf 1 maart door de dorpskernen van Lille, Poederlee, Gierle en Wechelderzande rijdt, moet rekening houden met een nieuwe snelheidsbeperking. De gemeenteraad heeft immers het licht op groen gezet voor een snelheidsverlaging naar 30 kilometer per uur. “We willen op die manier de veiligheid verhogen”, klinkt het bij schepen Luc De Backer (Inzet) en burgemeester Marleen Peeters (N-VA). Ook de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen reageert tevreden.