brouwerij leysen herentals
Volledig scherm
brouwerij leysen herentals © Repro Toon Verheijen

Brouwerij Leysen verandert opendeurdag in ‘Covid-editie’: “Proefpakketjes voor mee naar huis te nemen”

HerentalsJorge Leysen moet van zijn geplande opendeurdag op 4 en 5 december noodgedwongen een ‘Covid-editie’ maken. Normaal zouden er ter plaatse flink wat eigen gebrouwen bieren geproefd kunnen worden, maar dat kan niet doorgaan. Een rondleiding kan wel, maar heel beperkt. Jorge heeft ook enkele smaakvolle bierpakketten samengesteld.

  1. Hobbybrouwers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”
    Beerse/Lille/Hoogstraten

    Hobbybrou­wers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”

    Benny Brees en Jeroen Van Loon uit Beerse brouwen al jaren als hobby smaakvolle bieren in hun garage onder de naam Hopperfly. Nu brengen ze hun eerste biertje op de markt, maar niet om geld te verdienen. Integendeel: de volledige opbrengst schenken ze weg aan vzw De Kleine Strijders, een lokaal goed doel uit Hoogstraten. “We wilden niet het zoveelste lokale biertje zijn, maar een verschil maken”, zeggen de brouwers.