Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Tessa Kraan

Brandstof gestolen uit geparkeerde vrachtwagen

herentalsTijdens de nacht van woensdag op donderdag is een hoeveelheid brandstof gestolen uit een geparkeerde vrachtwagen in Herentals.

 1. Lille wil meer aandacht voor de (jonge) boeren in PAS: “Een bloedbad bij jonge boeren gaat nog heel veel andere sectoren hard treffen”
  PREMIUM
  Lille

  Lille wil meer aandacht voor de (jonge) boeren in PAS: “Een bloedbad bij jonge boeren gaat nog heel veel andere sectoren hard treffen”

  Het lokaal bestuur van Lille erkent dat er iets moet gebeuren aan de stikstofproblematiek, maar schrijft in haar advies aan de Vlaamse regering wel dat er rekening gehouden wordt met de boeren. “Als de landbouw zo wordt ingekrompen, zal dit ook effect hebben op aanleverbedrijven en zou het wel eens veel meer mensen kunnen treffen dan alleen de landbouwsector”, klinkt het.
 2. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.