De brand in de werkplaats richtte geen grote schade aan.
Volledig scherm
De brand in de werkplaats richtte geen grote schade aan. © Peter Vanderveken

Brand in oude militaire werkplaats

HerentalsHet heeft donderdag in de vooravond gebrand in een voormalige militaire werkplaats in Noorderwijk.

 1. Jongeren strikken vijf Kempense chefs voor kookboek met lokale producten
  PREMIUM
  Mol/Geel

  Jongeren strikken vijf Kempense chefs voor kookboek met lokale producten

  De Leo’s van Mol-Geel Zuiderkempen lanceren deze week een bijzonder kookboek om geld in te zamelen voor het goede doel. Zowaar vijf Kempische chef-koks schaarden zich achter het project en ontwikkelden voor het boek ‘Zuiderkempens Koken’ 25 unieke gerechten met streekproducten. Op die manier helpen de Leo’s niet alleen hun eigen goede doelen, maar geven ze ook de lokale handelaars de steun die ze hard nodig hebben.
 2. 
In de bres voor mama Nele: Teller crowdfunding bijna op 75.000 euro: “Financiële zorg valt stilaan weg, nu focus op mijn gezondheid”
  PREMIUM
  Grobbendonk

  In de bres voor mama Nele: Teller crowdfun­ding bijna op 75.000 euro: “Financiële zorg valt stilaan weg, nu focus op mijn gezondheid”

  Hartverwarmende verhalen in deze koude coronatijden. Wij vonden er alvast eentje in het Kempense Grobbendonk waar sinds een dikke maand een crowdfunding op poten is gezet voor de 38 jarige Nele De Waele. Terminale botkanker, dat was het vonnis begin dit jaar. Een immense klap voor de jonge mama. Bitterder nog smaakt het verdict omdat ze eerder geen dekking voor een levensverzekering kreeg. Ze had een kleine tien jaar eerder al eens borstkanker gehad. Haar beste vriendin en haar zus startten een crowdfunding voor het gezin. “Ik ben bang dat mijn dochtertje Mila, amper twee jaar, me zal vergeten. Maar ook zo dankbaar voor alle steun,”, vertelt Nele. “De kaap van 70.000 euro werd overschreden, ons huisje zal naar alle waarschijnlijkheid betaalbaar blijven voor mijn man wanneer ik er niet meer ben. Een zorg minder en ik ben blij dat ik me volledig kan focussen op mijn gezondheid.”
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders