Op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang komt er in november een proefopstelling.
Volledig scherm
Op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang komt er in november een proefopstelling. © Peter Vanderveken

Boombakken moeten sluipverkeer in Wuytsbergen weren

herentalsOp donderdag 5 november plaatst de stad Herentals in Wuytsbergen, ter hoogte van het kruispunt met Vogelzang, een proefopstelling om sluipverkeer tegen te gaan. Fietsers en voetgangers zullen de boombakken nog kunnen passeren, maar auto’s niet. De proefopstelling blijft staan tot de zomer van 2021.

 1. Raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) vraagt stadsbestuur om aandacht te hebben voor menstruatiearmoede: “12% van meisjes heeft geen geld om tampons en maandverband te kopen”
  Geel

  Raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) vraagt stadsbe­stuur om aandacht te hebben voor menstrua­tie­ar­moe­de: “12% van meisjes heeft geen geld om tampons en maandver­band te kopen”

  Open Vld-raadslid Lieselotte Thys vroeg op de gemeenteraadscommissie sociale zaken aan de bevoegde schepenen om aandacht te hebben voor menstruatiearmoede binnen het Geelse armoedebeleid. Uit een recent rapport van Caritas Vlaanderen blijkt immers dat 12% van de bevraagde meisjes soms geen geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Het stadsbestuur gaf aan verder te willen onderzoeken in welke mate de stad hier reeds aan tegemoet komt en waar het beter kan.
 2. En daar gaan we weer... Opnieuw verkeersremmer uit de grond gereden in wijk De Molekens
  Herentals

  En daar gaan we weer... Opnieuw verkeers­rem­mer uit de grond gereden in wijk De Molekens

  De snelheidsremmers in de wijk Molekens zijn al een tijd het gespreksonderwerp van de buurt en zaterdag was het ondertussen al voor de zoveelste keer prijs. Een van de paaltjes werd door een voertuig volledig uit de grond gereden, maar de ‘dader’ legde het paaltje wel netjes aan de kant. De stad plaatste begin juni als proefopstelling drie snelheidsremmers in de Kastanjelaan en vijf in de aanpalende Meidoornlaan. Die maatregel kwam er omdat veel chauffeurs zich in die straten niet hielden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Recente metingen tonen aan dat de gemiddelde snelheid in de Kastanjelaan gedaald is naar 40 km/u terwijl dat in 2019 nog 52 km/u was. Bovendien respecteerde vorig jaar maar 20 procent van de gemeten voertuigen de snelheidslimiet, terwijl dat nu 74 procent was. In de Meidoornlaan daalde de gemiddelde snelheid van 53 km/u in 2019 naar 44 km/u. Qua respecteren van de snelheidslimiet was er daar een lichte stijging: van 53 naar 56 procent.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië