Slachtoffer Mieke Verlinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Mieke Verlinden. © VTM

Bijna alle 150 mannen staan DNA af in onderzoek naar moord met 101 messteken op juf Mieke: gelijkaardig onderzoek leidde al tot ontmaskering van Kempense serieverkrachter

HerentalsBijna alle 150 mannen die werden opgeroepen om DNA af te staan in het onderzoek naar de moord op Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk zijn op die uitnodiging ingegaan. Een gespecialiseerd labo vergelijkt die DNA-stalen nu met het bloed dat de moordenaar heeft achtergelaten op de kledij van de zorgjuf. Als dit niet tot een doorbraak leidt, moeten wellicht nog veel meer Kempense mannen hun DNA afstaan. In 2011 leidde zo’n grootschalig DNA-onderzoek nog tot de ontmaskering van een Kempense serieverkrachter.

  1. Van naaktzwemmen tot VR-snorkelen: jubileum vernieuwd Netepark wordt gevierd met feestweekend
    Herentals

    Van naaktzwem­men tot VR-snorkelen: jubileum vernieuwd Netepark wordt gevierd met feestweek­end

    De zwembaden van het recreatiedomein Het Netepark in Herentals mogen dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren staat er eind november een groots feestweekend voor jong en oud op het programma. Ontbijtzwemmen, VR-snorkelen, ijsbeerzwemmen of een poolparty? Het staat allemaal te gebeuren. Altijd al eens in je blootje het zwembad willen induiken? Jawel, ook dat is mogelijk!