De Herentalse bibliotheek gaat binnenkort een tiental dagen dicht
Volledig scherm
De Herentalse bibliotheek gaat binnenkort een tiental dagen dicht © Peter Vanderveken

Bibliotheek tiental dagen dicht voor omschakeling systeem

HerentalsAlle Vlaamse bibliotheken stappen over naar een ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS). De technische omschakeling hiervoor gebeurt vanaf 6 oktober 2021. De bibliotheek in Herentals is daardoor gesloten van 6 tot 15 oktober 2021. De heropening is voorzien op 16 oktober, de bib in Noorderwijk volgt op 18 oktober.

  1. Gloednieuw scholencomplex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaamheid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”
    voortkapel

    Gloednieuw scholencom­plex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaam­heid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”

    In het voorjaar van 2022 starten normaal gezien de werken aan de gloednieuwe basisschool van Voortkapel (Westerlo). De gebouwen moeten een pareltje op vlak van duurzaamheid worden, met onder meer groendaken, geothermie en zonnepanelen. Ook de kinderopvang, inclusief gymzaal, krijgt in het scholencomplex een plekje. De kostprijs van het hele project wordt geraamd op 6,7 miljoen euro, waarvan zo’n 4 miljoen euro wordt gesubsidieerd.