Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Jef Van Nooten

Bejaarde man (83) geeft dochters jarenlang zweepslagen: nu riskeert hij 30 maanden cel voor aanranding van kleindochter (8)

Een 83-jarige man uit Herentals riskeert een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden. Niet omdat hij zijn dochters jarenlang betast en geslagen heeft met een zweep, want die feiten zijn verjaard. Wel voor aanranding van zijn kleindochter uit Lier. Het meisje was toen zo’n 8 jaar oud. “Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, maar dit heb ik niet gedaan”, reageert de man.

54 reacties

 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  20 jaar effectief zitten lijkt mij voldoende.
 • Kris De Smet

  3 jaar geleden
  Vreselijk! Jammer dat men zo gesloten is hierover. Hadden de tantes openlijk hierover gepraat tegen de moeder, was de kleindochter deze nachtmerrie gespaard gebleven. Heb je zelf iets meegemaakt? Praat er over of waarschuw op zijn minst ouders van andere kinderen die met die persoon nog contact hebben...
 • wim snauwaert

  3 jaar geleden
  waarom verjaren zulke misdrijven en bvb bouwovertredingen niet, het zou net het omgekeerde moeten zijn...
 • Elisa deJong

  3 jaar geleden
  zoiets mag nooit verjaren.
 • Annie Darden

  3 jaar geleden
  Die "vent" moesten ze levenslang geven zonder kans op vervroegde vrijlating. Oud of niet, ze moesten hem interneren !!
 1. Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitutie: “Hij maakte de afspraakjes, zij moest het geld aan hem geven”
  PREMIUM
  Herentals/Olen

  Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitu­tie: “Hij maakte de afspraak­jes, zij moest het geld aan hem geven”

  Een 31-jarige man uit Morkhoven (Herentals) riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden, omdat hij een jonge vrouw zou hebben opgesloten in zijn appartement, waar ze zich moest prostitueren. De man zat thuis een vroegere straf uit met een enkelband. “Hij probeerde er het beste van te maken door zijn dagen te vullen met drank, drugs en seks”, luidde zijn opmerkelijke uitleg.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.