Bartel Van Riet komt bij 't Schaliken langs voor de film 'Onze Natuur'
Volledig scherm
Bartel Van Riet komt bij 't Schaliken langs voor de film 'Onze Natuur' © NATHALIE SAMAIN

Bartel Van Riet leidt film ‘Onze Natuur’ in bij ‘t Schaliken

HerentalsCultureel Centrum (CC) ‘t Schaliken voegt een mooi extraatje toe aan de natuurfilm die eind deze maand in Herentals te zien zal zijn. Kempenaar en natuurliefhebber van het eerste uur, Bartel Van Riet, zal de voorstelling inleiden die avond.

 1. Gemeente Westerlo gaat samenwerking aan met vzw Vlamo om subsidie te verkrijgen voor renovatie van Reflex: “De ideale partner om mee in zee te gaan”

  Gemeente Westerlo gaat samenwer­king aan met vzw Vlamo om subsidie te verkrijgen voor renovatie van Reflex: “De ideale partner om mee in zee te gaan”

  De gemeente Westerlo gaat een samenwerking aan met de vzw Vlamo, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie. Zo wil men 500.000 euro aan Vlaamse subsidies binnenhalen voor de renovatie van de voormalige discotheek Reflex tot een multifunctioneel ontmoetingscentrum. De oppositie onthield zich op de gemeenteraad grotendeels bij de stemming, omdat er over de plannen voor het gebouw en de invulling van de samenwerking volgens hen nog te weinig duidelijkheid is.
  Westerlo
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.