Bart Michiels zal een groot deel van de bevoegdheden van Peter Bellens op zich nemen in Herentals
Volledig scherm
Bart Michiels zal een groot deel van de bevoegdheden van Peter Bellens op zich nemen in Herentals © CD&V Herentals

Bart Michiels (44) opvolger van betreurde schepen Peter Bellens: “Nagedachtenis, ideeën en concepten rond Herentals Zorgstad eren”

HerentalsHuidig voorzitter van de gemeenteraad van Herentals en directeur bij TWERK vzw Bart Michiels kreeg van zijn partij het vertrouwen om de rol van Peter Bellens, die eind vorige maand overleed, over te nemen. Op de gemeenteraad van 2 februari zal Michiels worden voorgedragen als nieuwe schepen.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Journalist Bart Lamers schrijft ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’: “In het boek komen zowel het herstel als de straffe prestaties in 2020 aan bod”
  Herentals

  Journalist Bart Lamers schrijft ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’: “In het boek komen zowel het herstel als de straffe prestaties in 2020 aan bod”

  2021 is nog maar tien dagen oud en het eerste boek over wielrenner Wout van Aert ligt al in de winkelrekken. Herentalsenaar Bart Lamers (53) verzamelde onder meer alle info over het herstel na de val in de Tour van 2019, de straffe zeges en het WK van Wout in Italië. Het boek kreeg de toepasselijke titel ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"