Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Babysitter misbruikt achternichtje: 50 maanden cel

Een 28-jarige man is door de rechtbank in Turnhout tot een gevangenisstraf van 50 maanden veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn achternichtje (9). Hij liet jonge meisjes zich ook uitkleden voor de webcam.

 1. Dorpsvernieuwing gaat nu echt van start: twee jaar hinder op Markt en omgeving
  PREMIUM
  Kasterlee

  Dorpsver­nieu­wing gaat nu echt van start: twee jaar hinder op Markt en omgeving

  Met de start van de herfstvakantie wordt op 3 november ook meteen het startschot gegeven van de ingrijpende werken in het centrum van Kasterlee. Twee jaar lang zal er hinder zijn. Behalve rioleringswerken die worden uitgevoerd, zal ook het uitzicht van de Kastelse dorpskern drastisch veranderen. “Vooral het najaar van 2021 wordt een moeilijke periode op vlak van onbereikbaarheid”, zegt burgemeester Ward Kennes.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Herentals op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Herentals op dinsdag 20 oktober

  In Herentals zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 15. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 126 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Herentals op 446 te liggen. Omdat Herentals meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Zware tegenslag voor caféuitbaters: “Maandenlang geïnvesteerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Zware tegenslag voor caféuitba­ters: “Maanden­lang geïnves­teerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”

  Caféuitbaters Danny Cain en Nadja Maes zitten in zak en as. Nadat ze eerder dit jaar hun taverne Rielenhoef moesten sluiten, hadden ze hun oog laten vallen op het leegstaande café De Valk in het centrum van Kasterlee. Maandenlang hebben ze het pand opgeknapt. Donderdag konden ze eindelijk de eerste pinten tappen in hun nieuwe café. “En nu moeten we na enkele dagen alweer verplicht sluiten. Onvoorstelbaar”, sakkert Danny.