Aan Wuytsbergen verschijnen de komende maanden twee proefopstellingen
Volledig scherm
Aan Wuytsbergen verschijnen de komende maanden twee proefopstellingen © Peter Vanderveken

ANPR-camera’s controleren in Wuytsbergen-Ekelen plaatselijk verkeer: “Eerste van twee proefopstellingen die uitgetest worden”

HerentalsHet stadsbestuur van Herentals en de bewoners van de wijk Wuytsbergen-Ekelen zijn samen op zoek naar een oplossing om de verkeersveiligheid in hun wijk te verhogen. In november 2020 besliste het stadsbestuur, op vraag van de buurt, om twee proefopstellingen uit te testen. In maart zal de eerste opstelling van kracht zijn.

 1. Grootse plannen met drie kilometer lange verkeersader doorheen stadscentrum: “Betere fietspaden en meer groen staan centraal”
  PREMIUM
  Herentals

  Grootse plannen met drie kilometer lange verkeers­ader doorheen stadscen­trum: “Betere fietspaden en meer groen staan centraal”

  In Herentals wordt volop nagedacht over de toekomstige invulling van de zogenaamde ABO-as, de afkorting voor Augustijnenlaan, Belgiëlaan en Olympiadelaan. De as moet meer worden dan de grote brede baan die de stad momenteel doorkruist. “Ondertussen werden er vier verschillende verhaallijnen voorgelegd aan officiële instanties. Vanaf de tweede week van maart kan ook de Herentalsenaar zijn mening hierover kwijt”, klinkt het.
 2. Beruchte Mega World maakt plaats voor mysterieuze Wally’s World in Mol: “Nieuwe uitbater wordt ten onrechte aan voormalig eigenaar Mega World gelinkt”
  PREMIUM
  Mol

  Beruchte Mega World maakt plaats voor mysterieu­ze Wally’s World in Mol: “Nieuwe uitbater wordt ten onrechte aan voormalig eigenaar Mega World gelinkt”

  De winkel Wally’s World aan de Molderdijk in Mol wordt met argusogen bekeken. De nieuwe zaak in het vroegere filiaal van Mega World is vrijwel identiek aan de vorige, zelfs het logo werd bijna klakkeloos overgenomen. Vroegere medewerkers en klanten vermoeden dat voormalig eigenaar van Mega World Dirk Bron wel eens de mysterieuze Wally zou kunnen zijn. Marleen Panis, de vroegere rechterhand van Bron, ontkracht dat. “Het zou me erg verbazen als Dirk hierachter zou zitten.”
 1. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo