De snelheidsremmers worden regelmatig geraakt door voertuigen, zoals afgelopen maandag weer gebeurde in de Meidoornlaan.
Volledig scherm
De snelheidsremmers worden regelmatig geraakt door voertuigen, zoals afgelopen maandag weer gebeurde in de Meidoornlaan. © Peter Vanderveken

Aantal hardrijders in De Molekens sterk gedaald na plaatsing paaltjes: “Tevreden met de cijfers, maar finale evaluatie volgt pas na input van de buurt”

HerentalsUit metingen blijkt dat de gemiddelde snelheid in de Meidoornlaan en Kastanjelaan in Herentals met zo’n 10 kilometer per uur is gedaald sinds er in die straten meerdere snelheidsremmers staan. Het stadsbestuur is tevreden met die cijfers, maar wacht de mening van de buurtbewoners nog af alvorens de proefopstelling finaal te evalueren.

 1. Van Rompaey Homecooking amper één jaar na opening al in Gault&Millau: “Motivatie om komend jaar nog straffer uit de hoek te komen”
  PREMIUM
  Herenthout

  Van Rompaey Homecoo­king amper één jaar na opening al in Gault&Millau: “Motivatie om komend jaar nog straffer uit de hoek te komen”

  Een van de nieuwkomers in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau 2021 is het Herenthoutse huiskamerrestaurant Van Rompaey Homecooking. “Het was een zwaar en bizar eerste jaar, maar deze erkenning geeft ons de motivatie om het volgend jaar nog beter te doen”, klinkt het bij chef-kok Jan Van Rompaey en partner Anke.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?