1. Koerier aan tankstation E34 beroofd: “Voor 400.000 euro aan goud en zilver uit autokoffer gestolen”
  PREMIUM
  Lille/Retie

  Koerier aan tankstati­on E34 beroofd: “Voor 400.000 euro aan goud en zilver uit autokoffer gestolen”

  Een koerier van de firma Europese Goudstandaard uit Retie is dinsdagmiddag beroofd aan het tankstation Texaco in Lille langs de E34. Terwijl de man even de shop binnenliep, sloegen dieven de achterruit van zijn auto in en gingen ze vervolgens aan de haal met enkele koffers met edelmetalen. De daders vluchtten weg in een kleine, rode wagen met Nederlandse nummerplaat. “Dit is al de tweede diefstal in amper zes weken”, zucht Johnny Verkuringen, CEO van Europese Goudstandaard, die vertelt wat er precies gebeurde.
 2. De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfotograaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaarten van zijn foto’s
  Lille

  De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfoto­graaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaar­ten van zijn foto’s

  Wie nog op zoek is naar originele wenskaarten voor de komende feestdagen kan zeker ook eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van natuurfotograaf Arne Moons (24) uit Lille. De twintiger maakte een tijd terug in een bos een kleine ‘filmset' voor eekhoorns. De voorbije dagen toverde hij die filmset om in een kerstdecor, en dat leverde schitterende beelden op. Van die foto’s maakte hij nu zes verschillende kerstkaarten.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelersgroep: “Ik ben een trotse trainer”
  voetbal 3NB

  Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelers­groep: “Ik ben een trotse trainer”

  Als nieuwkomer kreeg ASV Geel aan de vooravond van deze competitie een zware opdracht mee. De buitenwereld beschouwde de Kempische formatie als een aanwinst voor derde nationale. Een uitdaging die Geel, in niet altijd even dankbare omstandigheden, voluit is aangegaan. Vandaag, op een zucht van de winterstop, is het een rol die het op alle vlakken met brio vervulde.
 2. Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”
  voetbal 2NB

  Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”

  Voor de tweede week op rij, heeft Lille United in tweede nationale B een zege uit handen gegeven. Telkens gebeurde dat via een identiek scenario. Net als vorige week in Bocholt stond de Kempische fusieclub ook zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn City Pirates Antwerpen, bij de rust met 2-0 aan de leiding. Maar in de slotfasen kon de tegenstander zijn achterstand van het bord wegen. Eindstand werd weer 2-2.
 3. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”