Zarissa Windzak, de auteur van ‘Liever Niet’.
Volledig scherm
Zarissa Windzak, de auteur van ‘Liever Niet’. © Arno Briers

Zarissa Windzak schrijft kinderboek ‘Liever niet’: “Beleefdheidsregels kunnen ook grensoverschrijdend zijn”

HerentMet ‘Liever Niet’ schreef Zarissa Windzak een inclusief kinderboek hoe kinderen al op jonge leeftijd hun grenzen kunnen bewaken. “Tijdens het schrijven leerde ik zelf ook nog veel over mijn eigen grenzen aangeven.”

 1. De laatste der Mohikanen: buurtwinkel Exotic World moet plaatsmaken voor studentenkoten
  Leuven
  2

  De laatste der Mohikanen: buurtwin­kel Exotic World moet plaatsma­ken voor studenten­ko­ten

  Van gedroogde chili’s tot Yu-xiang saus. Exotic World had sinds ‘97 vorige eeuw voor ieder wat wils in de Brusselsestraat. Als een donderslag bij heldere hemel werden de uitbaters enkele maanden geleden op de hoogte gesteld van het plan om het pand om te bouwen tot studentenkoten. Boeken toe voor de lokale supermarkt? Niet als het van de strijdlustige uitbaters afhangt, die op de steun van de buurt kunnen rekenen.
 2. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.
 1. Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om
  Leuven

  Sjaaltijd warmer: startactie Samen Altijd Warmer windt er geen doekjes om

  De winter volhardt, en dus is er meer nood aan warmte dan ooit. Daarom lanceert het burgerinitiatief Samen Altijd Warmer opnieuw de oproep om in actie te schieten voor een organisatie uit de buurt die nauw aan het hart ligt. “De nood om geld in te zamelen, blijft hoog bij de sociale organisaties,” zegt initiatiefnemer Linda Van Rompuy. Met de actie ‘Sjaaltijd Warmer’ geeft het burgerinitiatief alvast de aftrap.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.