Wielertoerist Wim Claessens (41) reed de Sigarenberg in Winksele 105 keer op.
Volledig scherm
Wielertoerist Wim Claessens (41) reed de Sigarenberg in Winksele 105 keer op. © Foto rv

Wielertoerist Wim Claessens (41) rijdt de Sigarenberg 105 keer op en breekt daarmee het record van Victor Campenaerts

Verschillende sporters wagen zich in tijden van corona aan de Sigarenberg-challenge, naar het goede voorbeeld van Victor Campenaerts. Die reed 100 keer na elkaar de Sigarenberg in Winksele op. Wim Claessens, alias Pefferke van wielerclub Blosom uit Meerbeek, doet nu beter en verbreekt het record. Hij beklom de Sigarenberg maar liefst 105 keer. 

 1. Leveringstijden Bondgenotenlaan leiden tot wrevel: “Laten we er geen boetestraat van maken met een heksenjacht tegen leveranciers”
  PREMIUM
  Leuven
  8

  Leverings­tij­den Bondgeno­ten­laan leiden tot wrevel: “Laten we er geen boete­straat van maken met een heksen­jacht tegen leveran­ciers”

  Zopas werd er een nieuw hoofdstukje toegevoegd aan het verkeersconflict tussen gemotoriseerd vervoer en fietsers. Die laatsten zijn steeds talrijker in Leuven en dat is een goede evolutie maar soms leidt het tot frustrerende situaties. Zo maakt de Leuvense Fietsersbond zich druk over leveranciers die de suggestiestrook bezetten buiten de voorgeschreven venstertijden. Gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA) pleit nu voor meer dialoog om boetes te vermijden.
 2. INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrijker dan de zetel van de psychiater”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrij­ker dan de zetel van de psychiater”

  Dat de coronapandemie sporen nalaat in de horeca is overduidelijk maar valt er ook een positieve boodschap te halen uit de crisis? Onze reporter ging op zoek naar het antwoord bij Erik De Rop, de voorzitter van vzw Oude Markt. Het blijft ondertussen maar de vraag wat de toekomst zal bieden voor het bekendste plein, al regent het voorlopig geen faillissementen. “Je weet pas wat iets waard is als het er niet meer is”, aldus Erik De Rop.