Willy Kuijpers in zijn bureau in zijn woning in Herent. Tijdens de eerste lockdown gaf hij zijn laatste grote interview aan onze krant.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Kuijpers in zijn bureau in zijn woning in Herent. Tijdens de eerste lockdown gaf hij zijn laatste grote interview aan onze krant. © Vertommen

Volksunie-boegbeeld en oud-burgemeester Willy Kuijpers (83) overleden aan corona: een man die streed voor het volk, en niet alleen in ‘zijn’ Herent

Herent/LeuvenWilly Kuijpers is niet meer. De voormalige burgemeester van Herent overleed op 17 november in het UZ Gasthuisberg. Hij liet een grote indruk na als burgervader in Herent, maar zijn verwezenlijkingen gaan veel verder dan de gemeentegrens. Kuijpers was in zijn lange politieke carrière ook actief als Vlaams, federaal en Europees parlementslid. Een portret van een man die herinnerd zal worden als een strijder voor de Vlamingen en vele andere volkeren.

45 reacties

 • Christof Vercouter

  1 jaar geleden
  Er zal misschien niet zoveel volk aanschuiven als voor Maradona maar voor Willy heb ik tonnen meer respect. Eén van de weinige politici waar ik mijn spreekwoordelijke hoed voor af doe. Het ga je goed, Willy !
 • Sophie Ronsse

  1 jaar geleden
  Een ongelooflijk schoon mens. Oprechte deelneming ...voor zeer velen.
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  Willy vocht ook voor zijn Vlaanderen, maar zoals een echt grote politicus die niet vies was van noodzakelijke compromissen. Uit de Vu ontstond de NVA, en daarmee het marginaliseren van de Vlaamse gedachte en politiek. Met een Grote Leider die 3 top-betaalde jobs blijft combineren is al lang duidelijk waarom het gaat, om de centen, veel centen.
 • RITA Hauwermeiren

  1 jaar geleden
  Veel sterkte bij dit groot verlies. Ik herinner me de mooie momenten bij MengMettaal....
 • Said

  1 jaar geleden
  Innige deelneming aan de familie en vrienden.
 1. Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobiliteitsnetwerk POLIS
  Leuven

  Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobili­teits­net­werk POLIS

  Tijdens de POLIS-conferentie in Göteborg is stad Leuven gisterenavond verkozen tot nieuwe voorzitter van het Europees mobiliteitsnetwerk POLIS. Leuven zal twee jaar lang de voorzittersrol opnemen en gaststad zijn voor de POLIS-conferentie in 2023. Daarmee neemt de stad de rol over van het Zweedse Göteborg. POLIS is het toonaangevende Europese netwerk van steden en regio’s voor innovatie op het gebied van stedelijk vervoer.
 2. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Sinds ze haar zoon en schoondochter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”
  PREMIUM

  Sinds ze haar zoon en schoondoch­ter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”

  Het leven is geen ponykamp. Woorden van een wijs man die helemaal op het lijf van Lieve Neve (80) geschreven zijn. Na de tragische dood van haar zoon tien jaar geleden schreef Lieve het trauma van zich af. Aan een sneltempo volgde het ene na het andere boek. Volgende week verschijnt haar vierde worp, over de dood van haar schoondochter, die stierf aan kanker. “Ze is onrechtvaardig gestorven.”