De thuisdiensten van Kortenberg en Herent heten voortaan Pluim.
Volledig scherm
De thuisdiensten van Kortenberg en Herent heten voortaan Pluim. © Stijn Wils

Thuisdiensten van Kortenberg en Herent heten vanaf woensdag ‘Pluim’

Kortenberg/HerentPluim, zo zal de samenwerking tussen de thuisdiensten van het Sociaal Huis Herent en het Welzijnshuis Kortenberg vanaf 1 december heten. De thuisdiensten zorgen ervoor dat gebruikers, door welke omstandigheden dan ook, thuis kunnen blijven wonen. De ondersteuning kan zowel tijdelijk als definitief zijn.

 1. Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel
  indooratletiek

  Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel

  De IFAM in zaal trekt misschien minder toppers naar Gent dan in de zomer naar Oordegem, maar er vallen toch altijd wel limieten op te tekenen voor internationale kampioenschappen. Dit keer bleken Delphine Nkansa en Rani Rosius aan het feest op de 60m. Nkansa voldeed zelfs in haar reeks aan de limiet van 7.22 en deed daar nog één honderdste vanaf in de finale. Rosius toonde zich vooral in de reeksen met 7.23.
 2. Zesendertigste ICT-praktijkdag lokt meer dan duizend leerkrachten: “A.I.-toepassingen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs”
  Leuven

  Zesender­tig­ste ICT-praktijk­dag lokt meer dan duizend leerkrach­ten: “A.I.-toepassin­gen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaag­se onderwijs”

  Op UCLL-campus Proximus vond voor de 36e maal de ICT-praktijkdag plaats. 1050 leerkrachten en informaticacoördinatoren maakten de hele dag lang kennis met de allernieuwste onderwijstechnologieën in het veld. Ook te gast was Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), die aankondigde één miljoen euro te investeren in ICT-bootcamps voor scholen, verzorgd door Fourcast.