Eerste schepen Maarten Forceville (CD&V) kocht een deel van het natuurgebied rond domein d’Hoogvorst in Herent op en gaat er een ‘activiteiten- en belevingspark’ van maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerste schepen Maarten Forceville (CD&V) kocht een deel van het natuurgebied rond domein d’Hoogvorst in Herent op en gaat er een ‘activiteiten- en belevingspark’ van maken. © Vertommen

Proces-verbaal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”

HerentDe buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst in Herent trekken opnieuw hard van leer tegen eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Een proces-verbaal voor illegale boskap, opgesteld door Natuurinspectie, doet de leden van buurtcomité D’Hoogvorstsite steigeren en ook burgemeester Astrid Pollers ligt onder vuur: “Zij gaat mee in de illegale spelletjes van haar eerste schepen”, klinkt het. Forceville stelt op zijn beurt dat alle procedures zijn gevolgd zoals het hoort en de pop-upzomerbar er zonder twijfel komt in augustus.

 1. Mondmaskerplicht op markten en kermis afgeschaft
  KAMPENHOUT

  Mondmasker­plicht op markten en kermis afgeschaft

  Vanaf dinsdag 7 september 2021 vervalt de mondmaskerplicht op de wekelijkse dinsdagmarkt en op de kermissen in Kampenhout. Je kan dus opnieuw zonder mondmasker inkopen komen doen bij de marktkramers of dit weekend genieten van de kermis in Kampenhout-centrum. Op zaterdag staat er een ballenworp gepland in de tuin van Villa Lucie vanaf 18 uur. Zondag opent de kermis om 16 uur. Maandag is het familiedag en geniet iedereen van korting op de attracties.
 2. Bewoner kan verhitte kookpot snel blussen
  LEUVEN

  Bewoner kan verhitte kookpot snel blussen

  De brandweer moest maandagavond even voor 21 uur uitrukken voor een brand in een studio op de Scheutsite in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Het vuur ontstond toen een bewoner aan het koken was en de pan even uit het oog verloor. De bewoner reageerde snel en kon het beginnende vuur doven door er een nat deken over te gooien. De andere bewoners van het gebouw waren ondertussen naar buiten gegaan. Niemand raakte gewond. Na controle van de brandweer mochten de bewoners weer naar binnen.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...
  LEUVEN/BILZEN

  Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...

  Een 56-jarige man uit Bilzen heeft zich maandag een hele namiddag en avond tegoed gedaan aan eten en drinken in brasserie De Blauwe Schuit op het M. de Layensplein in Leuven. De vijftiger was ’s middags gearriveerd en bestelde voortdurend eten en drinken. Gedurende de namiddag bleef de man zitten. Hij viel zelfs enkele keren in slaap op het terras. Omstreeks 19 uur vroeg hij de rekening. Al snel bleek dat de man geen geld of een ander betaalmiddel op zak had om zijn rekening van 109 euro te betalen. De vijftiger werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij zal zich in oktober moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank voor flessentrekkerij.
 2. Leuven meet geluidsoverlast in centrum en maant binnenkort lawaaimakers subtiel aan tot stilte: “Hier slapen mensen”
  LEUVEN

  Leuven meet geluids­over­last in centrum en maant binnenkort lawaaima­kers subtiel aan tot stilte: “Hier slapen mensen”

  Stel je voor: na een avondje stappen wandel je met je vrienden terug naar huis. Plots verschijnt op de straatstenen de boodschap: “Hier slapen mensen”. Ga je dan iets stiller spreken? Of werkt de straatverlichting dimmen bij nachtlawaai ook? Dat wil studentenstad Leuven uitzoeken. Nu zijn al slimme geluidsmeters geïnstalleerd in de Naamsestraat, pal in het centrum, om de overlast in kaart te brengen.