Eerste schepen Maarten Forceville (CD&V) kocht een deel van het natuurgebied rond domein d’Hoogvorst in Herent op en gaat er een ‘activiteiten- en belevingspark’ van maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerste schepen Maarten Forceville (CD&V) kocht een deel van het natuurgebied rond domein d’Hoogvorst in Herent op en gaat er een ‘activiteiten- en belevingspark’ van maken. © Vertommen

Proces-verbaal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”

HerentDe buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst in Herent trekken opnieuw hard van leer tegen eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Een proces-verbaal voor illegale boskap, opgesteld door Natuurinspectie, doet de leden van buurtcomité D’Hoogvorstsite steigeren en ook burgemeester Astrid Pollers ligt onder vuur: “Zij gaat mee in de illegale spelletjes van haar eerste schepen”, klinkt het. Forceville stelt op zijn beurt dat alle procedures zijn gevolgd zoals het hoort en de pop-upzomerbar er zonder twijfel komt in augustus.

 1. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
  PREMIUM
  meise, leuven

  WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

  Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.
 2. Van de komst van de paus tot de opening van het academiejaar: maak kennis met het Thebaans kwartet
  Leuven

  Van de komst van de paus tot de opening van het academie­jaar: maak kennis met het Thebaans kwartet

  Terwijl de stoet der professoren ‘s morgenvroeg de Sint-Pieterskerk binnenschuifelt, geven vier heren met een langwerpig blaasinstrument het tempo aan, uitgedost met ceremonieel gewaad, knapzak en hoofddeksel. Bijna vier decennia lang al verzorgen Pierre (63), Luc (66), Philippe (65) en Jaak (68) de muziek op de eerste dag van het academiejaar. Maak kennis met het Thebaans Kwartet.
 3. IN BEELD. peukvrije speeltuinen feestelijk ingespeeld tijdens Belle Air
  Leuven

  IN BEELD. peukvrije speeltui­nen feestelijk ingespeeld tijdens Belle Air

  Al sinds het begin van de zomervakantie bant Stad Leuven de sigaret, elektronisch of niet, op meer dan honderd openbare speel- en sportveldjes. Met het evenement ‘Balle Air in Belle Vue’ moest de afwijzing van de peuk in de speeltuin feestelijk worden afgetrapt met een buurtfeest, al zorgde een zomers onweer voor uitstel. Vandaag was het eindelijk zover. Enkele honderd kinderen genoten van talrijke attracties en workshop onder een stralende septemberzon.