De politiezone belooft nog te controleren op afleiding achter het stuur.
Volledig scherm
De politiezone belooft nog te controleren op afleiding achter het stuur. © PZ HerKo

Politiezone komt belofte na: veertien bestuurders uit verkeer gehaald met gsm achter stuur

HERENT/KORTENBERGDe politiezone HerKo (Herent/Kortenberg) is haar belofte nagekomen. De zone kondigde aan extra te gaan controleren op afleiding achter het stuur. Veertien bestuurders liepen dinsdag tegen de lamp.

 1. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
  PREMIUM
  meise, leuven

  WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

  Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.
 1. Ex-kankerpatiëntje loopt voor het goede doel tijdens Run To Kick: “Toen ik genezen werd verklaard heb ik een dag lang ‘Mooi, het leven is mooi’ gebruld”
  PREMIUM
  Herent

  Ex-kankerpa­tiën­tje loopt voor het goede doel tijdens Run To Kick: “Toen ik genezen werd verklaard heb ik een dag lang ‘Mooi, het leven is mooi’ gebruld”

  Zondag strikken heel wat sportievelingen hun loopschoenen om voor ‘Run To Kick’, een jaarlijks terugkerend evenement van de organisatie Kick Cancer, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Ook dochter en moeder Lotte (10) en Barbara Colsoul (38) verzamelen zondag onder het Atomium. Zelf versloeg Lotte die vreselijke kanker een jaar geleden nog met een stevige muilpeer.