Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Tom Vierendeels

Politie vat inbreker na klopjacht met helikopter

HerentVrijdag heeft politiezone HerKo een inbreker gevat na een klopjacht van ongeveer twee uur. Een man van Roemeense afkomst nam de benen na een winkeldiefstal in supermarkt Okay in Herent.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. 500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”
  Leuven

  500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”

  Exact één dag en vijfhonderd jaar geleden koos een conclaaf van kardinalen Adrianus VI tot kersverse paus. Adriaan Florenszoon Boeyens werd dan wel geboren in het Nederlandse Utrecht, het gros van zijn tijd op aarde bracht de enige paus uit de Lage Landen door in Leuven. En dus mogen we met zijn allen best wel fier zijn op onze ‘Leuvense’ paus. Dat zegt Mathijs Lamberigts (67), gewoon hoogleraar geschiedenis van Kerk en Theologie. “Men vergeet dat er in die tijd nog geen sprake was van Nederland of België. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat Adrianus sinds zijn zeventien jaar meer tijd in Leuven doorbracht dan waar dan ook.”