Onrust in Veltem over RUP kinderdagverblijf dreigt deel van pas aangelegde tuin te verliezen
Volledig scherm
PREMIUM
Onrust in Veltem over RUP kinderdagverblijf dreigt deel van pas aangelegde tuin te verliezen © Vertommen

Onrust in Veltem over Ruimtelijk Uitvoeringsplan: “Plots wordt de tuin van het kinderdagverblijf ingekleurd als parkgebied”

HerentOnlangs stelde het gemeentebestuur van Herent het ontwerp van RUP Dorpskern Veltem voorlopig vast. Het ruimtelijk uitvoeringsplan moet een toekomst van de landelijke deelgemeente uitstippelen, en heeft de ambitie het dorp een nieuw elan te geven. Kinderdagverblijf Kakelbont is alvast bezorgd. Het eindontwerp kleurt plotsklaps 80% van haar tuin in als parkgebied. “Een park kan je niet in privétuinen ontwerpen. We vrezen voor onteigening.”

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatieve monturen zijn verkrijgbaar in elf kleuren en drie maten”
  PREMIUM
  Leuven

  TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatie­ve monturen zijn verkrijg­baar in elf kleuren en drie maten”

  Kinderoptiekzaak TOOP lanceert voor het eerst in België een eigen collectie 3D geprinte brilmonturen. “We werken voor deze innovatie samen met het Leuvense bedrijf Materialise. De 3D geprinte monturen zijn een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke monturen. En van restafval bij de productie is geen sprake meer”, vertelt Nathalie Bladt van de bekende winkel in Mechelsestraat.