De Kouter in Herent.
Volledig scherm
De Kouter in Herent. © Vertommen

Lof en kritiek: oppositiepartij Vooruit reageert op ‘Beloofd is Beloofd’: “Er blijft nog veel werk aan de winkel.”

HerentHerent is een gemeente in beweging. Dat was de conclusie van ‘Beloofd is Beloofd’, waarin vijf beloftes van het gemeentebestuur aan de waarheid werden getoetst. Maar ten koste waarvan? Dat vraagt oppositiepartij Vooruit zich af. “Het bestuur had de ambitie uitgesproken om van Herent ‘de beste gemeente’ te maken om te wonen en te leven. Slecht is het hier zeker niet, maar er blijft nog veel werk aan de winkel.” 

 1. UCLL-studenten ontwerpen educatieve zomerpakketten voor kansarme kinderen: “Waar uw wieg staat speelt helaas nog te veel mee.”
  Leuven
  1

  UCLL-studenten ontwerpen educatieve zomerpak­ket­ten voor kansarme kinderen: “Waar uw wieg staat speelt helaas nog te veel mee.”

  Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het boeken toe voor alle leerlingen kleuter lager en middelbaar onderwijs. Maar voor kwetsbare kinderen is die zonnige zomerperiode vooral ellelang. Daar hopen 13 UCLL-studenten een mouw aan te passen. Met ‘Sunshine in a Box’ ontwierpen zij 100 dozen boordevol educatief materiaal. Kinderwerking Fabota mocht vandaag de dozen uitdelen.
 2. Fietsenwinkel Chamizo zwaait fietshersteller en -expert Flor uit met zijn eigen T-shirtlijn: “Worden verkocht voor het goede doel”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver

  Fietsenwin­kel Chamizo zwaait fietsher­stel­ler en -expert Flor uit met zijn eigen T-shirtlijn: “Worden verkocht voor het goede doel”

  Fietsenwinkel Chamizo Fietsen in Sint-Katelijne-Waver neemt binnenkort na 24 jaar afscheid van ervaren fietshersteller Florent ‘Flor’ Lambrechts (60) uit Herent, maar niet zonder dat onder de aandacht te brengen. De zaak verkoopt momenteel T-shirts met een portret van Flor op. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kom op tegen Kanker. “Zo’n kanjer laten we niet zomaar vertrekken”, klinkt het bij Chamizo.