Leerlingen De Wijnpers maken kunstwerk voor Proefcentrum Herent. Foto rv
Volledig scherm
Leerlingen De Wijnpers maken kunstwerk voor Proefcentrum Herent. Foto rv © Foto rv

Leerlingen De Wijnpers ontwerpen kunstwerk op basis van de motieven van witloof

De leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding van De Wijnpers uit Leuven hebben een kunstwerk met onderzoeksgewassen van Proefcentrum Herent gemaakt. Onder andere de motieven van witloof en goudsbloem werden erin verwerkt. Het kunstwerk symboliseert de goede samenwerking tussen de school en het Proefcentrum.

 1. Toch ook eens goed horecanieuws in deze coronatijden: Restaurant Den Angelus opent hoevewinkel in Leuvense Bondgenotenlaan
  PREMIUM
  Leuven

  Toch ook eens goed horeca­nieuws in deze coronatij­den: Restaurant Den Angelus opent hoevewin­kel in Leuvense Bondgeno­ten­laan

  De Bondgenotenlaan in Leuven kampt net zoals vele andere winkelstraten in Vlaanderen met leegstand, maar gelukkig is er goed nieuws. Zopas opende Den Angelus de deuren van een hoevewinkel met ambachtelijke producten. “Het restaurant blijft voorlopig gesloten door de coronamaatregelen maar de producten die we zelf produceren op onze boerderij zijn zeker een meerwaarde voor het aanbod in Leuven”, vertelt Kim Van Horenbeeck.
 2. Inbrekers stelen cash geld
  Leuven

  Inbrekers stelen cash geld

  De politie van Leuven is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een kantoor op de Leopold Rulensvest in Leuven. De inbrekers forceerden een raam aan de voorzijde. Het is nog niet duidelijk wat de dieven precies konden stelen. Zaterdagmiddag werd er dan weer ingebroken in een appartement in de Hertogstraat in Heverlee. De inbrekers doorzochten het appartement en gingen aan de haal met cash geld.