Obi-Wan werd vrijdag vergiftigd op het wandelpad in de Molenbeekvallei in Herent.
Volledig scherm
PREMIUM
Obi-Wan werd vrijdag vergiftigd op het wandelpad in de Molenbeekvallei in Herent. © Vertommen

Hond ‘Obi-Wan’(6) sterft door zeldzaam en agressief gif op wandelpad: “Hij is vermoord. We zijn kapot van verdriet”

HerentHet begon als wandeling waar hij dagelijks vol vreugde naar uitkijkt, maar amper anderhalf uur later stierf Obi-Wan (6) in de armen van de dierenarts in Herent. De Italiaanse windhond van amper zes kilo was kansloos tegen het, waarschijnlijk heel zeldzame en agressieve, gif dat was ingespoten in het stukje vlees dat hij tijdens een wandeling aan de leiband vond. “Dit is doelbewust op het wandelpad gelegd”, zucht de dierenarts. Dirk en Joanna vertellen hoe ze er alles aan gedaan hebben hun geliefde hond te proberen redden.

 1. Van het strooizout naar de Wetstraat, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer maakt overstap naar politiek: “Misschien kan ik nu zelf terug wat genieten van de sneeuw”
  PREMIUM
  HAACHT

  Van het strooizout naar de Wetstraat, woordvoer­der Agentschap Wegen en Verkeer maakt overstap naar politiek: “Misschien kan ik nu zelf terug wat genieten van de sneeuw”

  Veva Daniels (33) is al bijna vijf jaar het gezicht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op 1 juni ruilt ze het strooizout echter voor de Wetstraat. “Ik volg mijn passie en stap voltijds de politiek in”, zegt Daniels. Ze zal de communicatiecel van de federale Groenfractie gaan leiden.
 2. Seppe Odeyn grijpt in spurt nipt naast winst in Powerman Portugal: “Best fier op mijn race”
  duatlon

  Seppe Odeyn grijpt in spurt nipt naast winst in Powerman Portugal: “Best fier op mijn race”

  Nadat hij vorig jaar de eerste editie van de Powerman van Portugal op zijn naam schreef, werd Herentnaar Seppe Odeyn zondag tweede in dezelfde wedstrijd. Na een beklijvende eindspurt trok de Nederlander Daan De Groot aan het langste eind. Toch blikte Odeyn met tevredenheid terug op zijn wedstrijd. Overijsenaar Christophe De Keyser liep naar een knappe vijfde plaats in zijn eerste wedstrijd van het seizoen.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype