Buurtsport XL in Herent
Volledig scherm
Buurtsport XL in Herent © Foto rv

Gemeente nodigt uit voor buurtsport XL op het grasplein in 's Herenwegveld

 1. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

  Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

  De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.
 2. Danscentrum Aike Raes schakelde vandaag al over op online lessen en dat levert opmerkelijke beelden op: “Het is historisch”
  Leuven

  Danscen­trum Aike Raes schakelde vandaag al over op online lessen en dat levert opmerkelij­ke beelden op: “Het is historisch”

  De voorbije maanden moesten dansscholen al meermaals schakelen door de coronamaatregelen. Nog voor de nieuwe strengere maatregelen werden aangekondigd vrijdagavond besloot Danscentrum Aike Raes al om enkel nog online les te geven aan de leden. Een volledig lege dansschool dus en enkel docenten in de danszalen maar wel veel dansende leden in hun eigen living. “Historisch’, zegt Aike Raes.
 3. Leuvense cultuursector gaat op slot: “Weinig verwachtingen voor komende maanden”, zegt Mike Naert (Het Depot)
  Leuven

  Leuvense cultuursec­tor gaat op slot: “Weinig verwachtin­gen voor komende maanden”, zegt Mike Naert (Het Depot)

  De Leuvense cultuurhuizen sluiten vanavond de deuren en dat is de zoveelste slag voor een zwaar getroffen sector. Toch is er begrip voor de beslissing van de Vlaamse overheid maar tegelijk ook een dringende oproep. “De coronacijfers gaan hard. Hopelijk gaan de steunmaatregelen even hard want het is nodig voor de vele freelancers in onze sector”, zegt Mike Naert van Het Depot.
 1. Gerechtelijk onderzoek en verzekeringsdossier na brand in Molens van Orshoven afgerond: “Stad Leuven koopt nu ook resterend deel aan”
  PREMIUM
  Leuven

  Gerechte­lijk onderzoek en verzeke­rings­dos­sier na brand in Molens van Orshoven afgerond: “Stad Leuven koopt nu ook resterend deel aan”

  Nadat de stad eerder al een deel van de Molens van Orshoven aan de Vaartkom kocht, wordt nu ook het resterende deel van Ertzberg overgenomen. De site maakt deel uit van de stadswijk Tweewaters en bood in het verleden onderdak aan culturele verenigingen. “Met deze aankoop wordt de basis gelegd voor de toekomstige renovatie en de nieuwe bestemming”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump