goed weekend september 2022 egel
Volledig scherm
goed weekend september 2022 egel © rv

Dertien tuinen vormen eerste egelstraat van Herent

HerentHet gaat niet goed met de egel. Niet alleen hebben de stekelige diertjes zwaar te lijden onder de nietsontziende robotmaaiers, door de afscheiding van tuinen verkleint hun leefgebied drastisch. In de Weibeemd verbonden dertien buren hun tuin met natuurlijke hagen, waardoor de nachtelijke bezoekers probleemloos van de ene naar de andere tuin kunnen zonder de straat over te steken. Meteen ook de eerste egelstraat van Herent.

1 reactie

 • Ruben Beylemans

  2 maanden geleden
  In mijn tuin kunnen de egels wel verder. Het is niet volledig dicht en soms zie ik er wel ene gaan.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Goed wonen: “Daar vegen wij onze voeten niet aan”
  Leuven

  Goed wonen: “Daar vegen wij onze voeten niet aan”

  Het recht op wonen garanderen voor elke Leuvenaar is een speerpunt voor Groen Leuven. De voorbije jaren heeft Groen in het Leuvens stadsbestuur alle beschikbare instrumenten aangewend om dit recht te realiseren en ze zal dit ook de komende jaren blijven doen. Onder het motto “Aan goed wonen vegen wij onze voeten niet” gaat Groen Leuven de komende weken de boer op met haar verhaal rond wonen en gaat ze met Leuvenaars in gesprek. De campagne werd vanmiddag met een publieksactie vanop een reuze deurmat afgetrapt aan museum M in het bijzijn van covoorzitster van Groen Nadia Naji.
 1. Feestgedruis blijft uit op Oude Markt na nederlaag van de Rode Duivels: “Zullen het tegen Kroatië moeten doen”
  PREMIUM
  Leuven

  Feestge­druis blijft uit op Oude Markt na nederlaag van de Rode Duivels: “Zullen het tegen Kroatië moeten doen”

  De Oude Markt in Leuven trok voor de wedstrijd België-Marokko toch wel wat kijklustigen. Heel wat café’s hadden de terrasverwarmertjes opgezet om de supporters op temperatuur te houden, maar dé place to be was duidelijk het sportcafé Plaza. Geen kat kon er nog in of uit, de sfeer zat er helemaal in. Helaas volgde er geen feestje, maar een heuse kater.