De buurtbewoners lanceerden eerder al een petitie tegen Park Malt en halen nu hun slag thuis via de rechter in kortgeding. Toch lijkt het laatste woord nog niet gezegd want initiatiefnemer Maarten Forceville legt zich niet neer bij het vonnis.
Volledig scherm
PREMIUM
De buurtbewoners lanceerden eerder al een petitie tegen Park Malt en halen nu hun slag thuis via de rechter in kortgeding. Toch lijkt het laatste woord nog niet gezegd want initiatiefnemer Maarten Forceville legt zich niet neer bij het vonnis. © Vertommen

Buurtbewoners verhinderen zomerbar in Herent via kortgeding maar schepen Maarten ‘event cowboy’ Forceville geeft zich niet gewonnen: “We overwegen in beroep te gaan”

HerentDe ruzie tussen de buurtbewoners van domein d’Hoogvorst in Herent en ‘event cowboy’ Maarten Forceville gaat een nieuwe fase in. De buurtbewoners konden de geplande zomerbar verhinderen via een kortgeding. “Het vonnis in kortgeding maakt een einde aan de politieke zelfbediening in Herent”, zegt Rozanne Vander Hulst, verwijzend naar het feit dat Forceville ook schepen is voor CD&V in Herent. Die laatste legt zich overigens niet neer bij het oordeel van de rechter.

0 reacties

 1. Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen
  Herent

  Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen

  Sinds de moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960 heeft de VN 25 november uitgeroepen tot de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Vandaag oogt de toestand nog steeds weinig rooskleurig. Maar liefst een vijfde van alle meisjes in Vlaanderen kreeg vorig jaar te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag, en een derde van alle vrouwen wereldwijd ervaart ooit een vorm van lichamelijk of seksueel geweld. Vooruit Herent en VIVA Herent grepen deze gelegenheid aan om de problematiek nog eens op de kaart te zetten, en deelden vandaag buttons en flyers uit met het internationale handgebaar tegen geweld.
 1. ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Helikopter­bruid en ex krijgen respectie­ve­lijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpar­tij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

  Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.