Buurtcomité d'Hoogvorst aan het gemeentehuis.
Volledig scherm
Buurtcomité d'Hoogvorst aan het gemeentehuis. © Vertommen

Buurtbewoners overhandigen petitie tegen Park Malt van eerste schepen Forceville

HerentBuurtbewoners van domein d’Hoogvorst in Herent hebben een petitie ingediend tegen de plannen van eerste schepen Maarten Forceville om er een zomerbar in te richten. Het buurtcomité wist ruim 500 handtekeningen te verzamelen.

 1. Buurtbewoners dienen klacht in tegen schepen die natuurgebied in Herent opkoopt voor ‘belevingspark’: “Het wordt een sociale onderneming, ze mogen blij zijn dat ik het gekocht heb”
  PREMIUM
  Herent

  Buurtbewo­ners dienen klacht in tegen schepen die natuurge­bied in Herent opkoopt voor ‘belevings­park’: “Het wordt een sociale onderne­ming, ze mogen blij zijn dat ik het gekocht heb”

  “Hij noemt zichzelf ‘Event Cowboy’... Wel, dat hij een andere Far West gaat zoeken.” Het zit er bovenhands op tussen buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst en eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Hij kocht een deel van het natuurgebied in Herent op en gaat er een ‘activiteiten- en belevingspark’ van maken, met een zomerbar voor maximum 500 bezoekers als eerste evenement. De buurtbewoners vrezen veel geluids- en verkeersoverlast en hekelen de laattijdige en vage communicatie van de schepen. “Als alleen de buurt het beslissingsrecht heeft om te bepalen wat kan en niet kan dan heb je geen wetgeving meer nodig”, aldus Forceville.
 2. Buurtbewoners verhinderen zomerbar in Herent via kortgeding maar schepen Maarten ‘event cowboy’ Forceville geeft zich niet gewonnen: “We overwegen in beroep te gaan”
  PREMIUM
  Herent

  Buurtbewo­ners verhinde­ren zomerbar in Herent via kortgeding maar schepen Maarten ‘event cowboy’ Forceville geeft zich niet gewonnen: “We overwegen in beroep te gaan”

  De ruzie tussen de buurtbewoners van domein d’Hoogvorst in Herent en ‘event cowboy’ Maarten Forceville gaat een nieuwe fase in. De buurtbewoners konden de geplande zomerbar verhinderen via een kortgeding. “Het vonnis in kortgeding maakt een einde aan de politieke zelfbediening in Herent”, zegt Rozanne Vander Hulst, verwijzend naar het feit dat Forceville ook schepen is voor CD&V in Herent. Die laatste legt zich overigens niet neer bij het oordeel van de rechter.