Enkele bewoners van de sociale woningen ’s Herenwegveld in Herent
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele bewoners van de sociale woningen ’s Herenwegveld in Herent © Vertommen

Bewoners sociale woonwijk 's Herenwegveld zijn bric-à-brac renovatiewerken grondig beu: “Al maanden hebben we geen binnendeuren en slapen we op de grond”

HerentDe bewoners van de sociale woonwijk ‘s Herenwegveld in Herent zijn furieus. Al goed anderhalf jaar leven ze in onafgewerkte woningen. Her en der ontbreken er binnendeuren of toiletten, en nergens is de bepleistering afgewerkt. “Het is een chaos aan renovatie”, klinkt het. Geen één van de in totaal 57 huurwoningen is in orde. “Onder de radiator hebben ze vite fait een houten blok gezet. Maar mijn kleine kinderen lopen hier wel rond, hé.”

 1. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo