Staatssecretaris Sammy Mahdi bezoekt in Herent opbouw pop-up klaslokalen met asielzoekers
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Sammy Mahdi bezoekt in Herent opbouw pop-up klaslokalen met asielzoekers © Vertommen

Asielzoekers steken de handen uit de mouwen voor pop-upklaslokalen in Herent

HerentVandaag kwam in Herent Sammy Mahdi, staatssecretaris van Asiel en Migratie, op bezoek bij de opbouw van de vier Maggie-tenten voor basisschool De Kraal in Herent. Zeven asielzoekers uit het verblijfscentrum Zaventem bouwen er samen met een twintigtal lokale vrijwilligers aan de pop-upklaslokalen die na de zomer in gebruik worden genomen. “De asielzoekers willen werken en ontwikkelen hier allerlei vaardigheden waardoor hun kansen op sollicitatiegesprekken gevoelig verhogen”, stelt Joachim Commeene van JobRoad ivzw.

 1. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
 2. 12-jarige komt met been onder auto terecht
  LEUVEN/HERENT

  12-jarige komt met been onder auto terecht

  Een 12-jarige fietser uit Herent is zondagnamiddag zwaargewond geraakt toen toen hij in de Donkerstraat ten val kwam en met het been onder een voorbijrijdende auto terechtkwam. De fiets van de jongen was in het rijwiel van een andere fietser gehaakt, waardoor hij het evenwicht verloor en de voorbijrijdende auto raakte. Het slachtoffer werd met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Daar werd een beenbreuk vastgesteld.