Basisschool Het Klaverbos in de Jan Sanderslaan mag op termijn ook de kleuters van de wijkschool Boskabouters verwelkomen.
Volledig scherm
Basisschool Het Klaverbos in de Jan Sanderslaan mag op termijn ook de kleuters van de wijkschool Boskabouters verwelkomen. © Benoit De Freine

Zoektocht gestart naar uitbater voor nieuwe kinderopvang

HemiksemHet gemeentebestuur van Hemiksem is al gestart met de zoektocht naar een uitbater van het nieuwe kinderdagverblijf in de Landbouwweg. Dat wordt gerealiseerd op de locatie van de wijkschool Boskabouters.

  1. Kinderarmoede in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkheden”
    PREMIUM
    Boom

    Kinderar­moe­de in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkhe­den”

    Het aantal Boomse kinderen dat opgroeit in kansarmoede is vorig jaar opnieuw lichtjes gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse kinderarmoedecijfers die Kind en Gezin vrijdag bekendmaakte. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die lokaal rond kinderarmoede werkt”, zegt schepen van Sociale Zaken Inge De Ridder (N-VA). “Maar het cijfer is én blijft te hoog.”