De voorbereidende werken aan de nieuwe brug.
Volledig scherm
De voorbereidende werken aan de nieuwe brug. © Klaas De Scheirder

Werken aan nieuwe fiets- en wandelbrug van start: “Troef om veilig naar nieuwe bibliotheek te kunnen gaan”

Schelle/HemiksemEr komt schot in de aanleg van de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Benedenvliet, tussen Hemiksem en Schelle. De voorbereidende werken zijn reeds van start gegaan en tegen het najaar van 2022 zou de constructie klaar moeten zijn. “De brug wordt een echte troef om veilig naar de toekomstige bibliotheek in de Sint-Bernardusabdij te kunnen gaan”, zegt Schels burgemeester Rob Mennes (CD&V).

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvragen, gedeeld door Antwerpse professors
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvra­gen, gedeeld door Antwerpse professors

  Het einde van de (winter)examens voor hogeschool- en universiteitsstudenten is in zicht. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten voor hen op, maar ongetwijfeld kregen professoren en lectoren ook dit keer te maken met enkele grappige blunders. Deze docenten in Antwerpen delen alvast de meest hilarische examenantwoorden die ze ooit voor ogen kregen. “Die cartoon over een groepje majoretten ligt nog altijd op mijn bureau, als reliek.”