De voormalige zomerbar Krabi Bay in de zuidvleugel van de Sint-Bernardusabdij.
Volledig scherm
De voormalige zomerbar Krabi Bay in de zuidvleugel van de Sint-Bernardusabdij. © Klaas De Scheirder

Sint-Bernardusabdij mag binnenkort nieuwe zomerbar verwelkomen: “Een vakantieplekje in eigen dorp”

HemiksemTerwijl in Niel zomerbar Hellegat Hof deze zaterdag al de deuren opent, moeten de Hemiksemnaren nog even geduld hebben. Maar ook daar valt goed nieuws te rapen: na een jaar onderbreking krijgt de Sint-Bernardusabdij deze zomer weer een zomerbar. De concessie is zojuist toegewezen aan cateringbedrijf Bevers en Bevers, dat onder meer de catering verzorgt op Tomorrowland en Rock Werchter.

 1. Feestpaleis voldoet niet aan veiligheidsnormen en moet (tijdelijk?) deuren sluiten
  PREMIUM
  Boom

  Feestpa­leis voldoet niet aan veilig­heids­nor­men en moet (tijdelijk?) deuren sluiten

  Het Feestpaleis moet al dan niet tijdelijk de deuren sluiten. Uit een inspectie van de brandweerzone Rivierenland blijkt dat het gebouw, dat in eigendom is van de gemeente Boom, niet helemaal brandveilig is. De sluiting is een streep door de rekening van verschillende verenigingen die van de locatie gebruik maken om te repeteren of te vergaderen. “Dit is vervelend, maar we sluiten geen compromis op het vlak van veiligheid”, aldus burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Het is de tweede opdoffer voor de Bomenaar in een paar dagen tijd: woensdag raakte bekend dat ook mogelijk het zwembad definitief moet sluiten.
 2. Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”
  PREMIUM
  Hemiksem

  Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”

  Het gemeentelijk zwembad van Hemiksem gaat eind deze maand al definitief dicht. Normaal was het bad pas dichtgegaan als het nieuwe intergemeentelijke zwembad in Aartselaar klaar zou zijn, maar dat is pas begin januari het geval. De Hemiksemse zwemverenigingen komen daarmee in een lastig parket te zitten: zij dreigen het komende halfjaar zonder zwemwater te vallen – en ook daarna is er nog lang geen zekerheid.