In Poperinge kanje de podcast 'Het Bankje' beluisteren op 18 bankjes in het centrum.
Volledig scherm
In Poperinge kanje de podcast 'Het Bankje' beluisteren op 18 bankjes in het centrum. © Laurie Bailliu

Podcast ‘Het bankje’ brengt verteltheater naar Niel, Schelle en Hemiksem

Niel/Schelle/HemiksemOp een twintigtal zitbankjes verspreid over Niel, Schelle en Hemiksem kan je dezer dagen genieten van verteltheater. Dankzij de podcast ‘Het bankje’ kan je er een QR-code scannen, waarna een wereld van verhalen zich opent.

 1. Buurtbewoonster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrowland in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Buurtbe­woon­ster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrow­land in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”

  In de rest van het jaar zijn ze vooral aan de slag op wielerwedstrijden en rommelmarkten. Maar nu, tijdens Tomorrowland, kom je de seingevers van de Rupelstreek ook tegen in de buurt van De Schorre, waar ze de mobiliteit mee in goede banen proberen leiden. “Ook voor ons is dit echt genieten geblazen”, zegt voorzitster Monique De Maeyer (64). Al geeft ze toe dat er soms weleens discussies ontstaan met ongeduldige chauffeurs. “Maar als er een wagen tóch doorrijdt terwijl het niet mag, ga ik er heus niet achter lopen.”
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.