Een pot mosselen.
Volledig scherm
Een pot mosselen. © Geert De Rycke

Oud-Scouts organiseren jaarlijkse VOSHEM-feesten

HemiksemDe Oud-Scouts organiseren van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september hun jaarlijkse VOSHEM-feesten. Op het programma: een kaartprijskamp, een bieravond en heel wat lekker eten.

 1. Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwagens huisvuil minder dan vorig jaar”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwa­gens huisvuil minder dan vorig jaar”

  Een half jaar na de invoering van diftar voor huisvuil en gft, blijkt het systeem al zijn vruchten af te werpen. De ophalers van Igean hebben de voorbije zes maanden maar liefst 400 ton huisvuil minder huisvuil opgehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. “Dit is een geweldige opsteker voor milieu en klimaat”, reageert schepen voor Afvalbeleid Hans Cops (Groen). Toch is zeker niet de hele balans positief en zijn er nog te vaak problemen met de ophaling.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.