Van de loods waar het vuur ontstaan is, blijft niets meer over. Rechts: De huisdieren van Michelle, partner en zoon konden gelukkig gered worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Van de loods waar het vuur ontstaan is, blijft niets meer over. Rechts: De huisdieren van Michelle, partner en zoon konden gelukkig gered worden. © JVDS

“Onze zoon rende nog naar binnen en kon onze hond en schildpad redden”: Buurtbewoners bekomen van inferno bij houtbedrijf

Hemiksem“We hebben nog wat flessen cola voor de brandweerlieden gehaald. Die mensen hebben ons huis gered. Dat was het minste wat we konden doen”, zegt buurtbewoonster Michelle. Ze is duidelijk nog aangedaan van de vuurzee die zondag in haar achtertuin woedde, na de brand bij houtverwerkingsbedrijf Coppens. “Een propere tuin was leuk geweest voor de zomer, maar de komende twee maanden wordt dat niets meer.”

 1. Vrijwilligers van B Magical leiden camping Dreamville mee in goede banen: “Iedereen is blij om hier te mogen werken”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Vrijwilli­gers van B Magical leiden camping Dreamville mee in goede banen: “Iedereen is blij om hier te mogen werken”

  Als de bezoekers van Tomorrowland de komende nachten goed en wel in hun tentje kunnen uitblazen na alweer een pittige festivaldag, is dat mede te danken aan de vrijwilligers van B Magical. Van donderdag tot en met maandag staan zij aan de inkom van camping Dreamville om de bagage te controleren en de ‘People of Tomorrow’ de juiste richting uit te wijzen. Met shiften van meer dan 12 uur is het een stevige taak, maar een die zij steevast met de glimlach uitvoeren. Wij liepen een paar uur met hen mee. “Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze hebben gewerkt op het beste festival ter wereld?”
 2. Van de Kalmthoutse Heide tot De Schorre: ontdek hier 7 plekjes in de regio Antwerpen waar het gezellig picknicken is
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van de Kalmthout­se Heide tot De Schorre: ontdek hier 7 plekjes in de regio Antwerpen waar het gezellig picknicken is

  Het is zomer en dan trekken we er graag op uit voor een fietstocht of een wandeling door de natuur. Als je ‘s middags wat wil eten kan je onderweg even stoppen in de plaatselijke taverne, maar je kan ook de natuur verder intrekken en van een lekkere picknick genieten op een bankje. In de regio rond Antwerpen zijn er heel wat mooie plaatsjes waar je daarvoor terechtkan. Wij lijsten er zeven voor je op. Van de Kalmthoutse Heide tot De Schorre in Boom.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Nóg een weekend Tomorrowland? Bewoners van woonzorgcentrum Den Beuk zien dat helemaal zitten: “Net fijn om al die extra beleving en beweging te zien”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Nóg een weekend Tomorrow­land? Bewoners van woonzorg­cen­trum Den Beuk zien dat helemaal zitten: “Net fijn om al die extra beleving en beweging te zien”

  Het derde - en laatste - weekend van Tomorrowland 2022 staat voor de deur. Al 400.000 festivalgangers hebben hun dosis ‘madness’ intussen goed en wel achter de kiezen. Maar hoe groot is bij de buurtbewoners de goesting in nóg eens drie dagen vol knallende beats en kleurrijk spektakel? We gingen op bezoek in het woonzorgcentrum Den Beuk, op amper een paar honderden meter van het festivalterrein, en stonden versteld van zoveel enthousiasme. “Nog eens 200.000 bezoekers? Laat maar komen.”