De kunstwerken van de Schelse artieste Els Janssens aan de ramen van haar woning.
Volledig scherm
De kunstwerken van de Schelse artieste Els Janssens aan de ramen van haar woning. © Ben Conaerts

Nieuwe editie van kunstroute ‘Rupelse kunst aan het raam’

Hemiksem/Schelle/NielIntergemeentelijke cultuurdienst IVEBICA organiseert deze zomermaanden opnieuw de kunstroute ‘Rupelse kunst aan het raam’. Dat is een wandeling door Hemiksem, Schelle en Niel, langs de werken van plaatselijke kunstenaars.

 1. Studio Dansemble start met eerste échte dansseizoen: “Zo blij om iedereen weer live te mogen verwelkomen”
  PREMIUM
  Schelle

  Studio Dansemble start met eerste échte danssei­zoen: “Zo blij om iedereen weer live te mogen verwelko­men”

  Je eerste pasjes zetten op de dansvloer of de basis leggen voor een carrière als professional, dat kan voortaan bij Studio Dansemble in de studio’s van Studio 100 in Schelle. Na enkele stille maanden door de coronacrisis zijn de dansers van de gloednieuwe dansschool bijzonder enthousiast om er weer met z’n allen in te vliegen. En een mooie extra troef: wie over de juiste dansmoves beschikt, zou binnenkort misschien kunnen schitteren naast Samson & Marie of K3. Wij gingen alvast de sfeer opmeten.
 2. Wijkraad niet opgezet met plannen Tomorrowland: “Vroeger moesten we ons al psychisch voorbereiden op één weekend, drie zou er los over gaan”
  PREMIUM
  FESTIVAL

  Wijkraad niet opgezet met plannen Tomorrow­land: “Vroeger moesten we ons al psychisch voorberei­den op één weekend, drie zou er los over gaan”

  Om na twee coronajaren de financiële put van 25 miljoen euro te vullen, gaat de organisatie van Tomorrowland een aanvraag doen bij de gemeentebesturen van Boom en Rumst en de provincie om in 2022 niet twee maar dríe festivalweekends te organiseren. De provincie reageert positief maar voor de wijkraad die naast het festival woont, is een derde weekend geen optie.