Ippon-erend! Matthias Casse behaalt een bronzen medaille! De fans van judoschool Fudji Yama gaan uit hun dak.
Volledig scherm
PREMIUM
Ippon-erend! Matthias Casse behaalt een bronzen medaille! De fans van judoschool Fudji Yama gaan uit hun dak. © Klaas De Scheirder

Judoschool Fudji Yama schreeuwt ‘zijn’ olympiër naar bronzen medaille: “Bij ons gestart, en kijk waar hij nu staat”

Niel/HemiksemNiet het verhoopte goud, maar wel mooi brons voor judoka Matthias Casse. Zijn supporters kwamen dinsdagochtend al vroeg samen in het Nielse jeugdhuis Jokot om de kampen te volgen. En ze zijn maar wat trots op de judoka die in de gemeente zijn eerste judostapjes zette bij Fudji Yama. “Hij ging voor een medaille én hij komt terug met een medaille. Hij heeft het schitterend gedaan. We gaan hem bij zijn terugkeer zeker in de bloemetjes zetten.” 

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Boomse organisatie Niños Con Alas bouwt waterput in Bolivia: “Drinkbaar water voor 60 gezinnen”
  Boom

  Boomse organisa­tie Niños Con Alas bouwt waterput in Bolivia: “Drinkbaar water voor 60 gezinnen”

  De Boomse organisatie Niños Con Alas heeft in Bolivia een waterput gerealiseerd waar een duizendtal inwoners gebruik van kunnen maken. Het is het eerste grote wapenfeit van de vereniging, maar zal naar alle waarschijnlijkheid lang niet het laatste zijn. Ook de komende jaren staan er allerlei projecten op de agenda om Bolivia - het armste land van Zuid-Amerika - leefbaarder te maken.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.