Een archiefbeeld van voorzitter Cliff Mostien met een kaketoe.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van voorzitter Cliff Mostien met een kaketoe. © Benoit De Freine

Honderden vogels palmen Depot Deluxe in

HemiksemDe ornithologische vereniging De Kanarie organiseert op zaterdag 23 en zondag 24 oktober zijn jaarlijkse show van zang-, kleur- en siervogels. Het Depot Deluxe wordt daarbij ingepalmd door honderden vogels van allerlei pluimage.

 1. Kasteel Cleydael maakt zich op voor familiespektakel ‘Kerstmagie’: “Wie helpt zingende elfjes hun stem terug te vinden?”
  Aartselaar

  Kasteel Cleydael maakt zich op voor fami­liespek­ta­kel ‘Kerstmagie’: “Wie helpt zingende elfjes hun stem terug te vinden?”

  Het kasteel Cleydael is vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 december het decor voor het familiespektakel ‘Kerstmagie’. Een dertigtal vrijwillige decorbouwers waren er de voorbije weken al in de weer om het kasteel om te toveren tot een betoverend kerstpaleis. Bezoekers van ‘Kerstmagie’ mogen een spannende audiovisuele ontdekkingstocht verwachten doorheen elf sfeervolle en feeëriek verlichte kamers.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.