De campagne 'Atmosfeermakers' moet Hemiksemnaren aansporen om acties uit te werken voor een beter klimaat.
Volledig scherm
De campagne 'Atmosfeermakers' moet Hemiksemnaren aansporen om acties uit te werken voor een beter klimaat. © iStock

Hemiksemnaren kunnen met ‘Atmosfeermakers’ samen acties uitwerken voor beter klimaat

HemiksemInwoners die klimaatacties willen uitwerken voor Hemiksem kunnen zich aanmelden voor het startevenement van ‘Atmosfeermakers’ op zaterdag 25 september. Met dat project wil de gemeente burgers engageren om mee te werken aan een klimaatvriendelijke toekomst.

 1. Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Xaverianen vieren 150-jarig bestaan met expo, concert, reünie én eigen muziekstuk: “A12 vormde inspiratiebron”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Xaverianen vieren 150-jarig bestaan met expo, concert, reünie én eigen muziekstuk: “A12 vormde inspiratie­bron”

  Harmonie De Xaverianen mag dit jaar maar liefst 150 kaarsjes uitblazen. Dat jubileum laat de oudste vereniging van Aartselaar natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Met een tentoonstelling in de gemeentelijke bibliotheek wordt het startschot gegeven van wat een onvergetelijk feestjaar moet worden. Een gesprek met secretaris Marc Verstraelen (64), al 56 jaar Xaveriaan in hart en nieren.
 3. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!