Frank Smet bij zijn kerstdorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Smet bij zijn kerstdorp. © Tessa Kraan

Frank (72) bouwt indrukwekkend kerstdorp van 30 vierkante meter groot: “Een maand lang elke dag aan gewerkt”

HemiksemDe sacristie van het heemmuseum in de Sint-Bernardusabdij wordt dezer dagen opnieuw ingepalmd door het gigantische miniatuurkerstdorp van Frank Smet (72). Met zo’n 30 vierkante meter is het een stukje kleiner dan dat van vorig jaar — toen was het eerder een provincie, dixit Frank. Maar laat er geen twijfel over bestaan: het resultaat is nog altijd bijzonder indrukwekkend. “Je komt ogen tekort om alles te bekijken.”

 1. “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregister geopend in Havenhuis voor overleden sluiswachter Kris Goossens (53)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregis­ter geopend in Havenhuis voor overleden sluiswach­ter Kris Goossens (53)

  Port of Antwerp-Bruges heeft sinds maandagochtend een rouwregister geopend voor Kris Goossens. De 53-jarige brug- en sluiswachter verdween vrijdagnacht spoorloos na een nieuwjaarsreceptie en zijn lichaam werd ‘s anderendaags teruggevonden in het Albertkanaal. Hoewel slechts weinigen willen getuigen over wie hij was, laat zijn dood weinig mensen onbewogen. Op sociale media vloeien de steunbetuigingen rijkelijk.
 2. Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”
  Antwerpen

  Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”

  Problemen los je op met een goed pak slaag, of door dingen kapot te gooien. En vrouwen, die dienen vooral om te misbruiken. Die ‘filosofie’ heeft Stephaan Du Lion volgens zijn vroegere vrienden meegekregen van zijn vader Julien, en het lijkt ook passend bij een man die zich komende week voor vier moorden op vrouwen moet verantwoorden. Een man die zelf ooit zei dat zijn ex een standbeeld verdient, voor de 18 jaar die ze met hem doorbracht. Een portret.
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).