De abdij van Hemiksem.
Volledig scherm
De abdij van Hemiksem. © Felix Rabou

Doorgang tussen abdijpark en Depot Deluxe twee maand afgesloten

HemiksemDe doorgang tussen het Depot Deluxe en het abdijpark zal nog tot en met 26 augustus afgesloten zijn.

 1. Boom, Niel, Aartselaar en Hemiksem bundelen handelaars die gratis kraantjeswater schenken: “Zeker nuttig op warme dagen”
  Boom/Niel/Hemiksem/Aartselaar

  Boom, Niel, Aartselaar en Hemiksem bundelen handelaars die gratis kraantjes­wa­ter schenken: “Zeker nuttig op warme dagen”

  Op de gloednieuwe website www.gratiswater.be kan je voortaan vinden bij welke handelaars in Aartselaar, Boom, Hemiksem en Niel je één glas gratis kraantjeswater kan krijgen. Het gaat om een initiatief van de sociale onderneming Vlotter en dat vooral gericht is op ouderen en zwakkeren die in beweging zijn. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel handelaars al mee op de kar zijn gesproken.”
 2. UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpubliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpu­bliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eindelijk weer open. Ofwel nu al hét scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week testen ‘De Schoonste Honderd’ — inclusief onze man — het museum als generale repetitie voor september. “Na meer dan tien jaar sluiting is het erg belangrijk terug voeling te krijgen met het publiek.”